Florence / Bezienswaardigheden / Cappelle Medicee

Cappelle Medicee Florence

San Lorenzo basiliek en Medici kapellen in Florence (Firenze)

Cappelle Medicee

Alle info en Cappelle Medicee tickets in Florence, de laatste rustplaats en grafkapellen van de beroemde bankiersfamilie Medici bij de San Lorenzo basiliek.

Info & Tickets Cappelle Medicee Firenze

Locatie Piazza di Madonna degli Aldobrandini 6 (naast Basilica di San Lorenzo)
Tickets
  • Cappelle Medicee tickets, vanaf € 14,80 (Bij de Cappelle Medicee kunnen de wachtrijen soms aardig oplopen. U kunt ook online reserveren, dit is wel altijd met een reserveringstoeslag maar met een vast tijdslot.)
  • Tot 18 jaar gratis / 18 tot 25 jaar € 2,00
  • Gratis entree met FirenzeCard

Voor het bezoeken van de aangrenzende Basilica di San Lorenzo (kerk, crypte met museum en klooster) dient u aparte tickets te kopen bij de ingang van deze kerk.

  • Entree: € 8,50 (gratis met Firenzecard)
Tijden Cappelle Medicee
  • Woensdag - donderdag - vrijdag: openingsijden 14.00 - 18.30 uur
  • Zaterdag en maandag: openingstijden 8:45 - 13:30 uur
  • Elke dinsdag gesloten en op zondag slechts af en toe open
Basilica di San Lorenzo
  • Openingstijden: Maandag - vrijdag - zaterdag 10:00 - 17:30 uur en dinsdag - woensdag - donderdag 10:00 - 13:00 uur
Website Officiële website

Bezoek de beroemde Medici op hun laatste rustplaats

De stenen façade van de San Lorenzo lijkt op het eerste zicht niet veel indrukwekkends te beloven, maar niets is minder waar. Bij deze kerk vindt u namelijk de Medici kapellen ter ere van de familie Medici, de bankiersfamilie die Florence op de wereldkaart gebracht heeft. Voorheen deed de kerk met zijn prachtige oranje koepel dienst als parochiekerk van de Florentijnse bankiers. Nu vormt de kerk de laatste rustplaats van diverse leden van de Medici’s.

Wie waren de Medici’s eigenlijk?

Om het belang van de San Lorenzo (Sint-Laurensbasiliek) te erkennen, moet u iets meer weten over de Medici’s. De Medici-dynastie begint in 1434 en eindigt in 1737, wanneer de laatste Medici overlijdt. Het begin van de macht van de Medici vond plaats in het bankwezen, waar Giovanni di Bicci de Medici de Medicibanken deed uitgroeien in en buiten Florence. Giovanni sloot zelfs een deal met de paus, zodat de Medici beheerde over de Pauselijke schatkamer. Dit vergrootte de macht en het vermogen van de bankiersfamilie.

De politieke macht

Een groot deel van Giovanni’s vermogen kwam in handen van Cosimo Il Vecchio, die de economische macht wilde uitbreiden met politieke macht. In het begin slaagde hij hierin niet, wat zelfs in een verbanning resulteerde. Door de steun van het volk kon Cosimo echter in 1434 terugkeren naar Firenze en nam daar de leiding over republiek Florence.

Capelle MediceeHet prachtige dak bekijken met uw Cappelle Medicee tickets
Medici-kapelDe koepel van de Medici-kapel achter de San Lorenzo kerk

De kunst

Als kunstliefhebbers gaf de Medici familie het vermogen uit aan het opleuken van de stad in cultureel opzicht. De Medici’s steunden kunst en cultuur, waardoor het volk van Florence achter hen stond. Cosimo steunde bijvoorbeeld grote namen, zoals Donatello, Angelico en Brunelleschi. Na Cosimo kwam korte tijd Piero aan de macht, maar hierna kwam de macht en het vermogen in handen van Lorenzo en Giuliano. Ook Lorenzo was een kunstliefhebber, die namen als Da Vinci, Botticelli en Michelangelo steunde.

De Medici kapellen

Uit bovenstaande is het geen wonder dat de laatste rustplaats van de Medici familie als een museum wordt beschouwd, waar jaarlijks veel bezoekers langsgaan. Deze Cappelle Medicee, gelegen in de Sint-Laurensbasiliek, bestaan uit drie ruimten: de crypte achter de entreehal, de nieuwe sacristie en de Cappella dei Principi. In de nieuwe sacristie vindt u twee graftombes door Michelangelo vervaardigd, namelijk de tombe van Giuliano en Lorenzo. In de Cappella dei Principi liggen lege graftombes, aangezien de zaal nooit afgemaakt is. De resten van de overige Medici-leden liggen onder de kapel in de crypte van Buontalenti.

Wie ligt er begraven?

In de Medici kapellen liggen onder andere Lorenzo il Magnifico, Giuliano de' Medici, Cosimo I de' Medici, Francesco I de' Medici, Ferdinando I de' Medici, Cosimo II de' Medici, Ferdinando II de' Medici en Cosimo III de' Medici begraven. In de oude sacristie ligt Cosimo Il Vecchio begraven en kunstenaar Donatello.

Cappelle Medicee tickets

Waar ligt de Capelle Medicee?

Florence Medici kapellen
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.83%) 8 reviews
19 mei 2024 : "Fantastische vakantie in Toscane gehad, mede door de goede tips over de bezienswaardigheden in Florence."