Florence / Bezienswaardigheden / Mercato Centrale

Mercato Centrale, markt in Florence

Lekker eten in de markthallen van Florence (Firenze)

Mercato Centrale Florence

In de wijk San Lorenzo liggen de overdekte markthallen van Florence, oftewel de Mercato Centrale. De dagelijkse versmarkt of foodhall is de plek om heerlijk te eten.

Praktische info Mercato Centrale Firenze

Locatie Piazza del Mercato Centrale
Entree Gratis
Openingstijden
  • Foodcourt 1e etage: Dagelijk geopend van 10:00 uur tot middernacht
  • Versmarkt begane grond: Maandag t/m zaterdag 7:00 - 14:00 uur
Website Officiële website

Lekker eten en drinken in de Mercato Centrale

In de wijk San Lorenzo liggen de overdekte markthallen van Florence: de Mercato Centrale di Firenze. Deze grote markthallen van Florence zijn reeds in 1874 gebouwd, maar worden door veel Florentijnen nog steeds gebruikt om hun verse boodschappen te halen. U vindt er kramen met vis, groentes, fruit, vlees, kaas, verse pasta, olie, truffel, brood, et cetera. De producten voldoen aan de strengste eisen, dus zijn volledig veilig om te kopen en te eten.

Geschiedenis van de Mercato

De Mercato Centrale is in 1874 ontworpen door Giovanni Mengoni. Deze architect doet vaak een belletje rinkelen, aangezien hij ook de architect is van de bekende Galleria Vittorio Emanuele II in Milaan naast de Duomo. Het gebouw waarin de Mercato Centrale ligt, is vervaardigd uit gietwerk en glas en werd voorheen ook gebruikt om materialen als metaal, glas en gietijzer te verhandelen.

Mercato Centrale van FlorenceDe Mercato Centrale van Florence
Markt van FlorenceDe versmarkt en foodhall van Florence

Lekker eten in de foodhall

Naast kraampjes waar u verse waren aan kunt schaffen, zijn er ook een aantal foodhall tentjes waar u iets kan eten. De Toscaanse specialiteiten, zoals lampredotto, porchetta en trippa gaan hier als warme broodjes over de band. Sinds 2014 is de bovenste verdieping van de Mercato Centrale omgetoverd tot foodhall, waar u nog meer kunt eten dan alleen de specialiteiten. U vindt hier kleine restaurants, wijnbarren en proeflokalen, waar u alles kunt eten wat op de kaart staat. Verse pizza’s, een lekker stuk gebraden vis, buffelmozarella, gefrituurde groente en zelfs sushi kunt u hier laten klaarmaken. U bestelt uw eten bij een van de counters en kunt het vervolgens in een centrale ruimte gezamenlijk opeten. U kunt op het foodcourt terecht van tien uur ’s morgens tot middernacht.

Souvenirs halen

De Mercato Centrale is voor iedereen gemakkelijk bereikbaar. Daarom is het er vaak druk en stikt het van de toeristen. De marktleiders spelen hierop in door niet alleen voedsel te verkopen, maar ook leer, kleding en souvenirs. Buiten de markthal treft u tal van marktkraampjes aan. Er zijn bijvoorbeeld genoeg kraampjes, die maskers uit Venetië verkopen en andere souvenirs. Let goed op de prijzen, want zijn die te hoog dan staat u bij een kraampje van een oplichter. De gemiddelde prijzen liggen namelijk lager dan in het centrum van Florence.


Waar ligt de markthal in Florence?

Florence markt
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.83%) 8 reviews
19 mei 2024 : "Fantastische vakantie in Toscane gehad, mede door de goede tips over de bezienswaardigheden in Florence."