Florence / Museum / Galileomuseum

Museo Galileo Florence

Het Galileo museum over wetenschap en Galileo Galilei in Firenze

Galileo museum Florence

Het Museo Galileo in Florence (Firenze) is een museum over een van de bekendste wetenschappers ooit, namelijk Galileo Galilei en zijn wetenschappelijke instrumenten.

Info & Tickets Galileo Museum Florence

Locatie Piazza dei Giudici 1 Firenze
Tickets
  • Tickets Museu Galilei, vanaf € 16,50 (tickets online reserveren)
  • Tot 6 jaar gratis en kinderen van 6 tot 18 jaar € 10,00

Tickets reserveren

Bespaartip: Bent u van plan veel musea en paleizen te gaan bezoeken in Florence? Dan raden wij u de FirenzeCard aan. Met de FirenzeCard kunt u 72 uur lang tientallen attracties zoals het Uffizi, Galleria dell'Accademia, Palazzo Vecchio en uiteraard het Museo Galileo.

Tijden
  • Dagelijks van 9:30 - 18:00 uur (dinsdag t/m 13:00 uur)
  • Gesloten: 1 januari, 25 december en dinsdagmiddag
Website Officiële website

Een museum over een van de bekendste wetenschappers ooit

Op 15 februari 1564 werd in Pisa een jongen geboren, de eerste van zes kinderen, in een gezin van adel: Galileo Galilei. In 1574 verhuist het gezin naar Florence en blijft Galileo achter bij familie in Pisa, maar nog hetzelfde jaar gaat ook hij naar de Toscaanse hoofdstad. Zijn vader wil dat hij dokter wordt en Galileo start met een studie geneeskunde, maar merkt al snel dat zijn passie elders ligt. Hij stapt over op wiskunde en daarna op natuurkunde.

Belangrijke ontdekkingen van Galilei Galileo

Galileo doet bekende ontdekkingen, die zijn tijd ver vooruit waren. Hij leert dat valversnelling afhankelijk is van massa. Hij ontdekt dat een slingerbeweging afhankelijk is van de lengte van de draad. Hij verbetert de telescoop van Nederlandse uitvinders en doet hierna ontdekking na ontdekking in de astronomie, zoals de Galileïsche manen van Jupiter. Ook is hij de grondlegger van het heliocentrisme, de wetenschap dat de aarde om de zon draait. Hierdoor kreeg Galileo een conflict met de rooms-katholieke kerk, waarna hij levenslang huisarrest krijgt.

Galileomuseum FlorenceEen beeld van Galileo Galilei in het wetenschapsmuseum
Galileo GalileiEen museum vol wetenschappelijke instrumenten

Het Museo Galileo di Firenze

In het wetenschapsmuseum, gelegen naast de Galleria degli Uffizi, vindt u instrumenten, die Galileo zelf heeft gebruikt tijdens zijn ontdekkingen. Zo vindt u de lens, die hij gebruikte bij zijn ontdekking van de Galileïsche manen van Jupiter. Enkele zalen bevatten astronomische instrumenten, zoals het bekende astrolabium. Er zijn ook zalen met algemene wetenschappelijke collecties van de twee dynastieën, die over Florence heersten. Pronkstukken van het museum zijn verder: oude landkaarten, globes, microscopen, rekenapparatuur, thermometers en barometers. Ook kunt u anatomische modellen bewonderen en chirurgische instrumenten. De bronzen zonnewijzer aan de ingang van het museum werkt nog steeds.

Fun fact

Deels is Galileo ook zelf aanwezig in het Galileo Museum. Althans, zijn duim en wijsvinger, die jarenlang zoek waren. Deze vingers werden in de achttiende eeuw apart gehouden, toen de wetenschapper begraven werd in Santa Croce. Jaren waren de twee vingers vermist, maar toen ze gevonden werden bleek na onderzoek dat het de vermiste vingers van Galileo waren.

Museum Galileo tickets

Video: Impressie Museo Galileo

 


Waar ligt het Galileomuseum van Florence?

Florence Galileo Museum
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.83%) 8 reviews
19 mei 2024 : "Fantastische vakantie in Toscane gehad, mede door de goede tips over de bezienswaardigheden in Florence."