Florence / Vervoer vliegveld Florence

Van en naar vliegveld Florence

Hoe komt u van de luchthaven in Florence?

vervoer vliegveld Florence

Hoe komt u van luchthaven in het centrum van Florence? Alle tips over het vervoer tussen het vliegveld en het centrum van Florence.

Van vliegveld naar hotel in Florence

Verblijft u in Florence dan zult u met uw vlucht aankomen in Florences eigen vliegveld Amerigo Vespucci, oftewel Florence Airport (Peretola). Een tweede mogelijkheid is dat u aankomt in het vliegveld van Pisa, luchthaven Galileo Galilei. Vanuit beide luchthavens bent u in een ommezwaai in de Toscaanse hoofdstad. In onderstaande tekst kunt u lezen hoe.

Van Florence (Amerigo Vespucci) naar het centrum

1. Per openbaar vervoer: Ook met het openbaar vervoer kunt u gemakkelijk in de stad komen. Sinds 2019 is er een shuttletram die van het vliegveld rijdt naar het centrum van Firenze. Deze nieuwe tram, de T2 rijdt van het vliegveld naar halte Unita dichtbij het centraal station. De tram rijdt om de vijf á tien minuten en een kaartje kost € 1,50 per persoon (meer info airport tram). Daarnaast kunt u ervoor kiezen om met de bus van Volainbus naar het centrum te rijden. Deze rijdt elk halfuur van het vliegveld tot vlakbij het Santa Maria Novella station. De rit duurt twintig minuten. De prijs is per persoon € 6 voor een enkele trip.

2. Taxi transfer vanaf luchthaven: U kunt ook een taxi pakken, welke een vast tarief hebben voor het vervoer naar een hotel in het centrum. Een ritje kost dit tussen de € 22 (dag) en € 25 (avond) en voor elk stuk bagage € 1 extra. Wilt u zonder stress een betrouwbare taxi boeken, dan kunt u deze voor je reis reserveren. De taxi chauffeur komt u dan met naambordje ophalen van het vliegveld.

Taxi reserveren op het vliegveld

Tip: Ik heb zelf goede ervaringen met Welcome Pickups, waarbij een taxichauffeur u met een naambordje zal opwachten op Florence luchthaven. Hiermee bent u zeker van een beschikbare taxi voor een betaalbare prijs. Controleer eenvoudig uw ritprijs bij Welcome Pickups.

3. Per huurauto: Het vliegveld van Florence ligt in het noordwesten van de stad ongeveer acht kilometer van het centrum. Tevens ligt het dichtbij de autostrada A1 en A11. Op Florence Airport kunt u gebruikmaken van de autoverhuurbedrijven: Auto Europa, Avis, Budget, Europcar, Hertz, Maggiore, National, Sixt, Goldcar, Locauto Rent, Enterprise, Alamo, B-Rent en Leasys Rent. Met de auto is het ongeveer twintig minuten naar het centrum van Florence. Wij hebben hele positieve ervaringen met autoverhuur op het vliegveld via Easyterra, waarbij alle verhuurmaatschappijen met elkaar vergeleken worden:

Van Pisa Airport (Galileo Galilei) naar Florence

1. Per trein: Gaat u met het openbaar vervoer kunt u twee dingen doen. Of u pakt de shuttle monorail vanuit de luchthaven naar Pisa centraal vanwaar u een directe trein naar Florence kunt pakken. De zogenaamde People Mover rijdt iedere vijf a acht minuten. Tickets voor een enkele reis kosten vijf euro tot aan Pisa centraal. Hierna moet u een treinticket kopen van Trenitalia voor ongeveer negen euro enkele reis.

2. Per bus: U kunt ook de hele rit vanaf vliegveld Pisa naar Florence met de bus doen. Dit duurt ongeveer een uur. Deze bus rijdt zeventien keer per dag en zet u uit op station Guidoni. Een enkele reis kost vijftien euro. Vanuit Guidoni kunt u de T2 tram naar het centrum nemen (tickets reserveren).

3. Per huurauto: Gaat u een rondreis maken door Tosane? Vanaf Pisa Airport kunt u ook een auto huren bij de nabij gelegen autoverhuurkantoren. Vanaf het vliegveld is het ruim een uur rijden naar Florence. Wij hebben hele positieve ervaringen met autoverhuur op het vliegveld via Easyterra, waarbij alle verhuurmaatschappijen met elkaar vergeleken worden:

4. Per taxi: Kiest u voor een taxi, dan is het raadzaam om ene van tevoren te reserveren (website). De chauffeur komt u dan aan de terminal met een naambordje halen en brengt u van de luchthaven naar uw hotel in Florence. Hou er rekening mee dat Pisa op 83 kilometer van Florence ligt, dus goedkoop zal dit niet zijn.

vliegveld Florence
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.83%) 8 reviews
19 mei 2024 : "Fantastische vakantie in Toscane gehad, mede door de goede tips over de bezienswaardigheden in Florence."