Florence / Museum / Galleria dell’Accademia

Galleria dell’Accademia - David in Florence

Tickets Accademia Museum & David van Michelangelo in Firenze

Galleria dell’Accademia

De Galleria dell’Accademia in Florence was oorspronkelijk een kunstacademie en is tegenwoordig een beroemd museum vanwege de 'David' van Michelangelo. Tips en tickets voor het bezoeken van Accademia Gallery.

Galleria dell’Accademia Tickets & Info

Locatie Via Ricasoli, 58/60, Firenze
Tickets

Let op: wegens beperkte capaciteit is in het hoogseizoen aanbevolen ruimschoots voor uw bezoek aan de Galleria dell'Accademia tickets te reserveren. Op zaterdag en zondag is reserveren zelfs vereist.

  • Galleria dell’Accademia tickets, vanaf € 22,75 (prijzen variëren door wisselende tentoonstellingen (reserveer uw tickets)
  • Last Minute Tickets, vanaf € 28,50 (reserveer uw tickets)
  • Wij raden u aan altijd de net iets duurdere online tickets te reserveren. Dit voorkomt dat u te lang moet wachten op een beschikbaar tijdslot of dat het museum tijdens het hoogseizoen geen plek meer heeft.
  • Kinderen 6 - 17 jaar € 6,00
  • Rondleiding met gids, vanaf € 29,00 (reserveer uw rondleiding)

Tip: Bent u van plan ook het Uffizi museum te bezoeken in Florence? Dan raden wij u ook deze Florence Pass aan. Deze handige kaart bevat o.a. tickets voor de Galleria dell'Accademia, de Duomo en het Uffizi museum.

Florence Pass reserveren

Tijden
  • Dinsdag t/m zondag van 9:00 - 18:45 uur
  • Gesloten: Maandag, 1 januari en 25 december

Bezoek de David van Michelangelo in de Galleria dell’Accademia

Het beroemdste beeld in Florence is bij uitstek de David van Michelangelo. Het beeld was eerst op de Piazza della Signoria geplaatst, maar om het te beschermen tegen het weer werd David naar de Galleria dell'Accademia in Florence overgebracht. Op de piazza staat alleen nog een replica. Ook het beeld op het uitkijkpunt van de stad, de Piazzale Michelangelo, is slechts een kopie van het echte beeld. Maar in de Galleria vindt u niet alleen de oorspronkelijke David; ook kunstenaars als Botticelli en Del Sarto kunt u er vinden.

Het Museo dell’Accademia werd in 1563 opgericht door Bartolomeo Ammanati, Agnolo Bronzino en Giorgio Vasari, kunstenaars van de reeds benoemde kunststijl maniërisme. Hierdoor vormde de Galleria dell’Accademia de eerste kunstacademie in Europa. In 1784 werd er een kunstcollectie ondergebracht in de academie met als doel de studenten voorbeelden te verschaffen, die ze konden bestuderen en kopiëren. Naast beroemde beelden bevat het museum ook een grote verzameling schilderijen van Florentijnse kunstenaars, een collectie kunstwerken vervaardigd door studenten van de Accademia, religieuze prenten uit de middeleeuwen en Russische iconen.

Galleria dell Accademia FlorenceBezoek met uw Galleria dell'Accademia tickets meer dan alleen de David
Galleria dell Accademia FlorenceDe wereldberoemde David van Michelangelo

De werken van Michelangelo

Het bekendste werk van Michelangelo Buonarotti, de David, is in 1873 ondergebracht in de Galleria dell’Accademia om het te beschermen tegen weersinvloeden op het open Piazza della Signoria. De David is een naakt Bijbels beeld van 5.20 meter hoog, die net de reus Goliath gedood heeft. Het beeld was in opdracht van de stad gemaakt en zorgde ervoor dat Michelangelo op een 29-jarige leeftijd de belangrijkste beeldhouwer van zijn tijd werd. De David vindt u in de Tribune, een speciale ruimte in de Galleria dell'Accademia. Andere beelden van Michelangelo in de Accademia zijn de Quattro Prigionieri, die op het graf van paus Julius II geplaatst zouden worden. Ook de Matteüs en de Pietà van Palestrina vindt u in de Accademia Florence.

Het muziekinstrumentenmuseum in de Galleria dell’Accademia

In het pand van de Accademia is eveneens het muziekinstrumentenmuseum van Florence gevestigd. Hier kunt u de collectie muziekinstrumenten zien van het conservatorium Luigi Cherubini, die sinds 1996 in bruikleen zijn gegeven. De oudste piano van Bartolomeo Christofori bevindt zich hier bijvoorbeeld. Er zijn vijftig instrumenten in totaal te vinden, waarvan het overgrote deel afkomstig zijn van de families Lotharingen en de Medici. De speciaalste instrumenten zijn de violen, cello’s en altviolen van Ferdinando de Medici, waarvan enkele vervaardigd zijn door de bekende violenmaker Antonius Stradivarius. Wilt u het museum bezoeken? Bestel dan nu uw Galleria dell'Accademia tickets:

Galleria dell'Accademia tickets

Waar ligt de Accademia Gallery in Firenze?

De David van Michelangelo staat in de Galleria dell'Accademia in Florence, Italië. Het iconische marmeren beeldhouwwerk van David is een van de beroemdste kunstwerken ter wereld en wordt beschouwd als een meesterwerk uit de Renaissance. Het beeld stelt de bijbelse figuur David voor, die zijn moment van triomf en moed uitbeeldt voordat hij de reus Goliath verslaat. De Accademia Gallery bevindt zich in het historische centrum van Florence, op slechts een paar minuten lopen van de Duomo (Kathedraal van Florence). Het officiële adres van de Galleria dell'Accademia di Firenze is Via Ricasoli, 58/60.

accademia florence tickets
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.83%) 8 reviews
19 mei 2024 : "Fantastische vakantie in Toscane gehad, mede door de goede tips over de bezienswaardigheden in Florence."