Florence / Museum / Museo Nazionale del Bargello

Bargello museum Florence

Beelden in het Museo Nazionale del Bargello in Florence (Firenze)

Bargello museum Florence

Het Museo Nazionale del Bargello di Firenze is na het Uffizi het belangrijkste en nationale museum van Florence (Firenze) en het paleis bevat o.a. vele beeldhouwwerken.

Info & Tickets Bargello museum Florence

Locatie Via del Proconsolo, 4 Firenze
Tickets Tickets reserveren
Tijden
  • Woensdag t/m maandag geopend van 8:45 - 13:30 uur (last entry 12:50 uur)
  • Dinsdag gesloten
  • Gesloten op 11 en 25 oktober, 8 en 22 november, 6 en 20 december
Website Officiële website

Het Museo Nazionale del Bargello

Het Bargello museum is na het Uffizi museum het belangrijkste museum van Florence. Het is gevestigd in het voormalige Palazzo del Bargello, waar de stadsmagistraat van Florence zetelde. Het is in 1255 gebouwd door de vader van Di Cambio. Het paleis bestaat uit meerdere verdiepingen en een 54 meter hoge klokkentoren, die de Florentijnen moest waarschuwen bij gevaar. In de zestiende eeuw deed het gebouw dienst als zetel van de raad van justitie en de politie en als gevangenis tot 1857.

Museo Nazionale del Bargello
Museo Nazionale del Bargello

Het museum

In 1865 werd het paleis gerenoveerd en vestigde het museum zich in het gebouw. Hiermee was het een van de eerste nationale musea in Italië. De nadruk van het museum in Florence ligt op beeldhouwwerk van namen als Michelangelo, Ghiberti en Donatello. Daarnaast vindt u kunstvoorwerpen van email en ivoor alsmede wapens, juwelen en wandkleden. Het museum bestaat uit drie verdiepingen.

De Michelangelozaal

In de Michelangelozaal, die enorme schade had opgelopen in 1966 en hierna gerestaureerd moest worden, vindt u drie uiteenlopende werken van Michelangelo. De beroemdste is de aangeschoten god Bacchus. Dit is het eerste vrijstaande werk van Michelangelo. Verder is er een buste van Brutus te vinden, het enige borstbeeld dat Michelangelo ooit vervaardigd heeft. Als laatste vindt u er een reliëf van Maria en kind. Ook namen als Cellini en Giambologna vindt u hier.

Museo Nazionale del Bargello
Bargello Museum Florence

Salone del Consiglio

De Salone del Consiglio was vroeger een rechtszaal, maar bevat nu vroege renaissancistische sculpturen. De meest bekende is Donatello’s Sint-Joris en zijn androgyne David, het eerste westerse naakte beeld sinds de Oudheid. Andere deelnemers van de wedstrijd om de bronzen deuren van Florences Baptisterium vindt u ook in deze zaal. Achter de Salone vindt u een zaal met tapijten, aardewerk, zilver en andere verfijnde kunstobjecten.

Salone del Camino

De Salone del Camino is de bekendste zaal van het museum op de tweede verdieping. Hier vindt u de kleinste bronzen beelden van Italië. Tot deze collectie behoren replica’s van antieke modellen en renaissancebeelden. Namen als Giambologna en Cellini vindt u in deze zaal terug.

Museo Nazionale del Bargello tickets


Waar ligt het Bargello museum in Florence?

Florence Bargello
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.83%) 8 reviews
6 februari 2024 : "Fantastische vakantie in Toscane gehad, mede door de goede tips over de bezienswaardigheden in Florence."