Florence / Bezienswaardigheden / Palazzo Medici-Riccardi

Palazzo Medici-Riccardi Florence

Voormalig stadspaleis in Florence van de Medici's

Palazzo Medici Riccardi Florence

Het Palazzo Medici-Riccardi is een voormalige stadspaleis van de Medici’s in het centrum van Florence. Later kwam het in handen van de familie Riccardi.

Info Palazzo Medici-Riccardi

Locatie Via Camillo Cavour 3
Tickets
  • € 7,00
  • 18 - 25 jaar € 4,00
  • 0 - 17 jaar gratis

Voordelig: Bent u van plan veel musea en paleizen te gaan bezoeken in Florence? Dan raden wij u de FirenzeCard aan. Met deze FirenzeCard kunt u 72 uur lang tientallen attracties zoals het Uffizi, Galleria dell'Accademia, Palazzo Vecchio en uiteraard Palazzo Medici-Riccardi.

Tijden Dagelijks 9.00 - 19.00 uur en woensdag gesloten
Website Website

Voormalig stadspaleis van de Medici's

Het Palazzo Medici-Riccardi is het voormalige stadspaleis van de Medici’s, waar deze familie ook daadwerkelijk woonde. In 1444 werd het paleis in Florence gebouwd voor Cosimo de Medici de Oude door Michelozzo. Een eeuw bleef het in handen van de familie Medici, maar hierna werd het verkocht aan de familie Riccardi. Catharina de Medici heeft hier gewoond, die later koningin van Frankrijk is geworden door een huwelijk met koning Hendrik II. Het paleis bestaat uit twee verdiepingen rondom een binnenplaats met zuilengalerij, waar beelden vanaf de zestiende eeuw te zien zijn.

Tegenwoordig is het Palazzo Medici-Riccardi in Florence een museum. Op kelderniveau, waar vroeger de stallen en daarna de kelder was, vindt u nu archeologische vondsten en het klassieke bustes museum. Laatstgenoemde is pas geopend sinds 2005 en laat de collectie aan bustes van de familie Riccardi zien. Op de begane grond vindt u de grote binnenplaats met de hoge zuilengalerij. Het is een renaissancistische binnenplaats met klassieke elementen. Eveneens vindt u hier de Medici tuin, waar de Medici’s tot rust kwamen in een omgeving met stucco’s en decoraties uit de achttiende eeuw. Als laatste vindt u op de begane grond de tijdelijke exhibities, zoals fotografische exposities.

Palazzo Medici RiccardiLuca Giordano zaal in Medici-Riccardi
Palazzo Medici RiccardiPalazzo Medici Riccardi

 


Waar ligt Palazzo Medici Riccardi?

Florence Palazzo Medici Riccardi
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.83%) 8 reviews
19 mei 2024 : "Fantastische vakantie in Toscane gehad, mede door de goede tips over de bezienswaardigheden in Florence."